Sfeervolle kerstchalets

De zomer is nog volop in het land, maar wij zijn met onze gedachten al bij de kerst. In dit blog geven wij een aantal tips om de kerstmarkt zo mooi mogelijk aan te kleden.

1. Zorg voor een authentieke kerstkraam

Als je kraam een goede winterse look heeft, is het halve werk al gedaan. Kies voor een chalet waarmee je je zo op de Oostenrijkse piste begeeft. De chalets van Kapitent zijn geïmpregneerd, gecertificeerd en voorzien van sneeuw- en windattesten. Mocht het een witte kerst worden, dan is dit geen probleem voor deze chalets!

2. Voeg er een beetje kerstgroen bij

Als je aan kerst denkt, dan denk je automatisch ook aan een kerstboom. Maak jouw kerstkraam zo sfeervol mogelijk, door wat groen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan versieringen met kerst takken, kransen of guirlandes met verlichting. Ook een goed idee is het zelf maken van kerstversiering met groen uit de tuin.

3. Sfeervolle verlichting

In de donkere decembermaand zet je met sfeervolle verlichting de juiste toon. De vele lampjes, kaarsen of andere verlichting geven een romantische en gemoedelijke sfeer die perfect past bij kerst. Goede verlichting zorgt er ook voor dat jouw kerstkraam opvalt en de aandacht trekt van de bezoekers.

4. Opvallende producten

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat de bezoekers je producten zien en geïnteresseerd raken. Zorg er daarom voor dat je producten in het oog springen. Dit kan door het gebruik van spotlights, het plaatsen van producten op verschillende hoogtes of het gebruik van samples. Wees onderscheidend, dan komen de bezoekers vanzelf naar je toe!

5. Warmte bij je kerstkraam

Aangezien het weer rond kerst nogal wisselend kan zijn is het een idee om te zorgen voor warmte in of bij je kerstkraam. Er bestaan verschillende manieren om te zorgen dat je het niet te koud krijgt tijdens de koude winterdagen. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen voor een vuurkorf bij de kraam of een warmtekachel. Dit geeft ook gelijk extra sfeer voor de bezoekers!

Heb jij naast deze tips nog meer goede ideeën voor een sfeervolle kerstkraam? Laat het ons weten!← Alle blogs