Tips voor een goede nachtrust op festivals

Ga jij deze zomer naar een festival en verblijf je op de camping? Dan staan je waarschijnlijk een aantal nachten met weinig slaap te wachten. Wil je toch een beetje een goede nachtrust hebben, dan hebben wij een aantal tips voor je!

Oordoppen!

Op een festivalcamping gaat het feest vaak tot in de vroege uurtjes door. Zorg daarom dat je oordoppen bij hebt, mocht je als een van de eerste je bed opzoeken. Zijn oordoppen niet genoeg? Neem dan een koptelefoon mee en zet deze ook op. Totale stilte gegarandeerd!

Zachte ondergrond

Zorg voor een goede ondergrond om op te slapen. Je lichaam zal je hier erg dankbaar voor zijn!
Op de grond slapen is voor velen geen pretje. Neem daarom een luchtbed mee of een dik matje om op te slapen. Het is wel wat meer slepen, maar alles voor een paar goede uurtjes slaap heb je wel over. Geen kussen mee? Neem dan een dik vest mee, want deze kun je prima als kussen gebruiken. Mocht je het in de nacht koud krijgen, heb je gelijk een vest in de buurt. Één nadeel is wel dat je dan moet kiezen tussen een stijve nek of bibberen van de kou.

Doe je tent op slot

Wil je geen dronken buren in je tent hebben terwijl jij net ligt te slapen? Neem dan een slotje mee om je tent ‘s nachts op slot te doen. Ook als je op het festivalterrein bent is dit een goed idee, zo weet je zeker dat je met al je spullen na het festival weer naar huis gaat.

Maak je tent herkenbaar

Niets is zo vervelend als je tent niet meer terug kunnen vinden. Zorg er daarom voor dat je tent herkenbaar is met vlaggen, lichtjes, ballonnen of andere versieringen. Zo kan je in het donker en met een drankje op je tent altijd terug vinden en lekker gaan slapen.

Kies zorgvuldig je plek

Sta je niet op een vaste plek, maar mag je deze zelf kiezen? Bestudeer dan goed de indeling van het festival. Is geluidsoverlast voor jou geen probleem? Ga dan dicht bij de ingang van het festivalterrein liggen. Ook als je graag dichtbij de sanitaire voorzieningen ligt of juist ver weg van het geluid is het verstandig om dit van te voren goed te bestuderen.

Wil je echt rustig kunnen slapen en niet hoeven na te denken over het opzetten van je tent of de plek van de tent? Kies er dan voor om een accommodatie bij ons te huren! Onze groepstenten, ‘Kapi’ Tip-Up of Festihut zorgen ervoor dat jij goed uitgerust van het festival kan genieten!← Alle blogs