Festivals over de grens

Heb jij alle festivals in Nederland al gezien en ben je op zoek naar de leukste festivals buiten onze landsgrenzen? Overweeg dan zeker een van de volgende festivals en geniet ook hier in een van de accommodaties van Kapitent!

Dour Festival

Dit festival met de titel European Alternative Music Event bestaat uit de meest uiteenlopende muziekgenres, van metal tot hiphop en electro tot ska. Het festival biedt gedurende vijf dagen een mooie kans om nieuwe bands te ontdekken. Voor 2020 zijn de eerste headliners al bekend gemaakt, waaronder A$AP Rocky, Angèle, Dirtyphonics, Yves Tumor en Floating Points. Het festival is elk jaar uitverkocht, dus wees er snel bij voor kaarten!

Electric Castle

Aan de voet van het Roemeense Banffy Kasteel, vindt je een van de mooiste festivals van Oost-Europa. De programmering gaat 24 uur per dag door met optredens en andere activiteiten zoals yoga, films en workshops. Het festival wordt geroemd om de audio en visuele designs en de algehele sfeer en esthetiek op het festival. Voor 2020 zijn er al grote namen aangekondigd zoals Twenty One Pilots, Foals en The Neighbourhood.

Rock Werchter

Uiteraard mag dit grootschalige pop- en rockfestival bij onze Zuiderburen niet ontbreken! Rock Werchter is al jaren het grootste festival van België en een van de grootste van de wereld. Op verschillende podia spelen de grootste namen en nieuwkomers vier dagen lang verschillende muziekstijlen. Een greep uit de artiesten en bands die in 2020 op het festival zullen spelen zijn: Pearl Jam, System of a down, Twenty One Pilots en Yungblud.

Pukkelpop

Als afsluiter van de zomervakantie strijkt dit alternatieve muziekfestival neer in Hasselt. Met niet alleen een uitgebreid muziekprogramma, maar ook een breed randprogramma, heeft dit festival voor ieder wat wils. Namen zijn nog niet bekend voor 2020, maar de Wishlist is geopend! Op deze lijst kan je jouw top 3 artiesten invullen die je zou willen zien op Pukkelpop 2020. Voorgaande jaren zaten The National, Post Malone, Stormzy en Kraantje Pappie bij de geselecteerden, dus wie weet is jouw favoriete artiest volgend jaar te zien!

Zien we jou volgend jaar op een van deze leuke festivals?← Alle blogs